Kako kupiti nepremičnino?

Zavedajte se, da nepremičnino kupujete zase in za svoje bližnje. Nepremičnine ne kupujete vsak dan, zato dobro premislite vsak vidik, ki ima lahko velik vpliv na počutje vaših najbližjih in s tem na vašo srečo:

1. Lokacija

Pri izbiri lokacije moramo paziti, da je v bližini infrastuktura, ki zagotavlja normalno življenje: šola za otroke, zdravstveni dom, pošta, avtobusna postaja, trgovina ... .To naj bodo prve stvari, na katere ne pozabite pomisliti pri izbiri svojega novega doma.

2. Upoštevajte možnosti širitve objekta.

Če vas je v družini več, hkrati pa nekateri otroci že zahtevajo svoj prostor v hiši, boste verjetno izbrali nepremičnino z več sobami, parkirnimi mesti in večjim vrtom. Torej, tudi če hiša ali stanovanje v tem tenutku izgleda kot dobra izbira, je vredno premisliti, kako bo to lahko zadovoljilo vašo družino

3. Upoštevajte varnost!

Varnostni pregled vam lahko prihrani marsikateri strošek in morebitni glavobol. Navsezadnje mora biti nepremičnina primerno zavarovana. Potrebno je preveriti ali je ograja ustrezna in ni poškodovana. Če ima hiša bazen, ali je zavarovan? Ali lahko spremljate gibanje otrok po celotni posesti? Kakšni so sosedje? Tudi razmestitev pohištva v hiši je potrebno dobro premisliti, da ne pride do neljubih nesreč?

4. Izberite agenta, ki se spozna na takšen tip nepremičnine.

Ko boste izbirali nepremičninsko agencijo, si poiščite takšno, ki je specializirana za tip nepremičnine, ki jo iščete. Torej za tiste, ki iščejo dom za svojo družino, bo najbolj primeren agent s ponudbo družinskih hiš, atrijskih stanovanj, hiš z vrtovi .... Prednost je tudi, če ima veliko strank z enakimi potrebami, kot je vaša. Agent bo poskrbel za vse vaše potrebe - pa naj bo to igralnica za otroke in ostale pomembne detajle.

5. Koliko je potrebno še vložiti v nepremičnino?

Nepremičnina sama je izjemen strošek, ki lahko postane izjemen problem, če smo kupili nepremičnino, v katero je potrebno vložiti še ogromno časa in denarja. Potrebno se je zavedati lastne sposobnosti vzdrževanja nepremičnine. Zato se je potrebno pozanimati o stanju nepremičnine ter o zgodovini popravil, predelav in dograditev. Navsezadnje se je potrebno vprašati tudi ali si vaša celotna družina želi sodelovati v tem?

6. Cena nepremičnine

Na ceno nepremičnine vpliva več dejavnikov, na katere morate biti pozorni:
  • - lokacija in lega stanovanjskega objekta,
  • - bližina nekaterih pomembnih ustanov,
  • - kvaliteta gradnje,
  • - razdalja od potencialnih onesnaževalcev ali povzročiteljev hrupa,
  • - infrastrukturo okolice in podobno.

Na koncu se boste jasno sami odločili, kateri dejavniki so odločilni pri odločitvi za nakup nepremičnine, vendar pa vseeno dobro presodite o ceni nepremičnine glede na ponudbo trga in svoje finančne zmožnosti.