Pravno obvestilo

POGOJI UPORABE

Lastnik in upravljalec spletnega mesta Nepremicninskioglasnik.com (v nadaljevanju spletno mesto) je družba Digital Media Agency Ltd., Bunting House 19, UB10 8FW Uxbridge, United Kingdom, ki je bila inkorporirana v Cardiffu 15. julija 2019 pod registrsko številko 12102526 (v nadaljevanju družba).

Ti pogoji uporabe se nanašajo na spletno mesto ter vse druge izdelke in storitve na spletnem mestu.

VSEBINA NA STANEH

Informacije in podatki na teh straneh so splošnega informativnega značaja. Trudimo se, da je vsebina na teh straneh točna. Vedno pa obstaja možnost, da informacije in podatki niso celoviti, popolni, točni ali posodobljeni. Ne prevzemamo nobene odgovornosti iz naslova točnosti, popolnosti in ažurnosti informacij in podatkov na straneh. Odgovornost za neprijetnosti ali škodo, ki bi uporabniku nastala zaradi morebitnih napačnih, pomanjkljivih ali kakorkoli drugače neustreznih podatkov oz. storitev na teh straneh, je v celoti izključena. Uporabniki vsebino na portalu objavljajo in urejajo popolnoma samostojno in na lastno odgovornost.

SPLOŠNI POGOJI

Pridržujemo si pravico do sprememb ali ukinitve storitev dostopa uporabnikov iz kateregakoli razloga. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev uporabe. Pridržujemo si pravico zavrniti dostop do teh strani komurkoli iz kateregakoli razloga. Prepovedano je dostopanje do strani z avtomatiziranimi orodji. Prepovedana je uporaba raznih programov, aplikacij tretjih oseb, ali programskih nadgradenj brskalnikov, uporabljenih za dostop do vsebine (podatkov) ali avtomatizirano urejanje vsebine (podatkov) na spletnem mestu (npr. črpanje podatkov v source code obliki, page oz. screen scraping, auto form filler oz. avtomatično izpolnjevanje podatkov ipd...). V primeru nejasnosti se za vsakršna uporaba, ki ni izrecno dovoljena s strani lastnika spletnega mesta, šteje za nedopustno.

Storitve spletnega mesta je dovoljeno uporabljati zgolj za osebno, nekomercialno uporabo, razen če ni s temi pogoji uporabe ali s posebnim dogovorom določeno drugače. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje vsebine spletnega mesta, zlasti vsebine objavljenih malih oglasov, njihovo spreminjanje ter vključevanje v drugo spletno stran, izdelek ali storitev, razen kopiranja posameznih rezultatov za osebno, nekomercialno uporabo in razen uporabe,ki je izrecno dovoljena s posameznimi storitvami spletnega mesta.

Prepovedana je uporaba avtomatskih poizvedb ali drugih robotov, ki avtomatsko pridobivajo podatke iz spletnega mesta ali na drugačen način avtomatsko posegajo v spletno mesto ali komunicirajo s spletnim mestom. Prepoved iskanja »meta« in prepoved uporabe robotov ne velja za splošne spletne iskalnike (»universal search engines«). Splošni spletni iskalniki so iskalniki, ki iščejo in objavljajo povezave na vse spletne strani iz določenega geografskega območja in niso omejeni glede na vsebino, panogo, tipe datotek in/ali druge značilnosti, kot je to pri vertikalnih / specializiranih iskalnikih. Vsak robot mora spoštovati tudi pravila Robotstxt.org. Za vsako komercialno uporabo spletnega mesta je potrebno skleniti predhoden dogovor z družbo.

Izrecno so prepovedana vsa naslednja dejanja, za katera se uporabniki izrecno zavezujejo, da jih ne bodo izvajali niti poskušali izvajati:

 • uporaba storitve z namenom objavljanja ali propagiranja katerekoli vsebine in/ali dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo in/ali javnim redom in moralo,
 • uporaba groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja v komunikaciji ter izražanja, ki bi lahko kršil osebnostne pravice tretjih oseb,
 • komuniciranje z drugimi uporabniki v imenu tretjih oseb,
 • uporaba osebnih podatkov tretje osebe brez njenega soglasja,
 • objavljanje neresničnih, nezakonitih, škodljivih, zavajajočih, spornih, moralno neprimernih ali žaljivih vsebin,
 • izrabljanje storitve v komercialne, nelegalne ali kakršnekoli druge namene od tistih, ki so določeni v teh pogojih uporabe (zlasti objavljanje oglasov, ki tematsko ne sodijo na spletno mesto),
 • distribuiranje avtorsko zaščitenih vsebin ali vsebin, ki so v lasti druge pravne ali fizične osebe,
 • uporaba računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli, kar bi lahko motilo, onesposobilo ali škodovalo tej storitvi, ponudniku storitve in njegovi programski ter strojni opremi ter telekomunikacijskim napravam ali elektronskemu komunikacijskemu omrežju,
 • kakršnokoli poseganje ali poskus poseganja v programsko in/ali izvorno kodo storitve z namenom ali posledico spremeniti pogoje delovanja storitve, zlasti omogočiti uporabo storitve z drugega spletnega mesta ali dobiti dostop do podatkov o tretjih osebah,
 • kakršenkoli poskus pridobiti, zbirati, uničevati, spreminjati in/ali shranjevati osebne podatke drugih uporabnikov in podatke, ki jih ti uporabniki vnesejo z namenom uporabe storitve.

OSEBNI PODATKI

Osebni podatki so informacije, ki jih uporabnik posreduje ob brezplačni registraciji in ob sklenitvi naročniškega razmerja. Obvezujemo se, da bomo vse osebne podatke, ki so jih posredovali uporabniki, varovali kot poslovno skrivnost.

Hranimo naslednje informacije:

 • Uporabniško ime in elektronski naslov, ki jih uporabniki navedejo ob prijavi.
 • Podatke v uporabniškem profilu in podatke, ki jih uporabniki vnesejo ob uporabi strani (družbo ali ime organizacije, službeni ali domači elektronski naslov, službeni ali domači telefon in podatke o vaši družbi vključno z spletno stranjo
 • Podatke, ki jih uporabnikove naprave pošljejo ob dostopu do strani.
 • Aktivnosti uporabnikov ob uporabi strani.
 • Piškotke in piškotkom podobne tehnologije.

Kako uporabljamo informacije:

 • Za dostop do strani po prijavi.
 • Za hranjenje uporabniških podatkov in nastavitev.
 • Za izboljšave, testiranje in pregled storitev.
 • Za razvoj in testiranje novih storitev.
 • Za odpravljanje tehničnih težav.
 • Za zbiranje podatkov o hitrosti in odzivnosti strani.

PIŠKOTKI

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik, za seje, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani, za vodenje statistike obiska spletne strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij in tudi za prikazovanje oglasov po meri obiskovalca ter druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj enostavna. Ogledate si lahko seznam vrst piškotkov, ki jih uporablja Google, in preberete, kako Google uporablja piškotke za oglaševanje. V Googlovem pravilniku o zasebnosti je razloženo, kako varujejo vašo zasebnost pri uporabi piškotkov.

Če uporabniki svoj brskalnik nastavijo tako, da ne sprejema piškotkov spletnega mesta, bodo lahko še vedno ogledovali besedilo na spletnih straneh, ne bodo pa mogli uporabiti možnosti za prilagoditev po meri ali pa se naročiti na storitve, ki so na voljo.

Uporabljeni so sledeči piškotki:

 • Nepremicninskioglasnik.com (ohranja sejo za uporabnika): ASP.NET_SessionId (seja)

Piškotki tretjih oseb:

 • DoubleClick (Google): DSID (1 leto), IDE (2 leti)

  Za oglaševanje, ki ga poslužujemo po spletu, uporabljamo tudi enega ali več piškotkov. Eden glavnih oglaševalskih piškotkov na spletnih mestih, ki niso Googlovi, se imenuje „IDE“ in je shranjen v brskalnikih pod domeno doubleclick.net. Druga je shranjena na google.com in se imenuje ANID. Uporabljamo druge piškotke z imeni, kot so DSID, FLC, AID, TAID in exchange_uid. Druge Googlove lastnosti, kot je YouTube, lahko uporabljajo te piškotke tudi za prikaz ustreznejših oglasov.
  Preko tretjih oseb bi lahko uporabili tudi piškotke z imenom »AID«, »DSID« in »TAID«, ki se uporabljajo za povezovanje vaše dejavnosti v napravah, če ste bili predhodno prijavljeni v Google Račun v drugi napravi. To naredimo zato, da usklajujemo oglase, ki jih vidite v napravah, in merimo dogodke pretvorbe. Ti piškotki so lahko nastavljeni na domenah google.com/ads, google.com/ads/measurement ali googleadservices.com. Če ne želite, da so oglasi, za katere vidite, da so usklajeni med vašimi napravami, lahko onemogočite personalizacijo oglasov z nastavitvami oglasov.

  SOURCE: https://policies.google.com/technologies/types?hl=en-US

 • --------------

 • Google.com - statistika ogledov strani: __ gads (2 leti), __utma (2 leti), __utmb (30 min), __utmc (seja), __utmt (10 min), __utmz (16 mesecev)
 • --------------

 • Google.com: CONSENT (18 let): Piškotek hrani podatek o strinjanju s pogoji storitve YouTube; ANID (13 mesecev): Piškotki se uporabljajo za izbiro oglaševanja na podlagi stvari, ki so za uporabnika najustreznejše, za izboljšanje poročanja o uspešnosti oglaševalskih akcij in za preprečevanje prikazovanja oglasov, ki jih je uporabnik že videl; NID (6 mesecev): Piškotek se uporablja za enolično identifikacijo uporabnika in ciljno oglaševanje; 1P_JAR (1 mesec): Prikazovanje ciljanih oglasov uporabniku.

NADZOR NAD PIŠKOTKI

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja obiskovalec spletne strani, zato lahko tudi shranjevanje piškotkov kadarkoli po želji omejite ali popolnoma onemogočite.

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku. V primeru spremembe pogojev piškotkov, bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji. Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih (npr. Google ipd.) ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

 • Edge – za navodila klikni TUKAJ!
 • Internet Explorer – za navodila klikni TUKAJ!
 • Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ!
 • Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ!
 • Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ!
 • Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ!

Z nadaljnjo uporabo ali s klikom na katerokoli povezavo na strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

Opomba: Piškotke vam bodo verjetno namestila tudi družabna omrežja Facebook, Twitter in Youtube, v kolikor jih uporabljate. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti, in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.

Digital Media Agency Ltd., May 2020