Koristni nasveti

  • - Če se boste odločili za prodajo prek dobrega posrednika, boste prihranili veliko časa in kar je še pomembneje, mirno boste spali ob ustrezni pravni pomoči pri izvedbi nepremičninskega posla!

  • - Za lažjo odločitev, kako izbrati pravega posrednika, so v veliko pomoč izkušnje in priporočila, ki jih dobimo od prijateljev in znancev. Če teh ni, pa vam svetujemo, da upoštevate druge kriterije, kot so pozitivni osebni stik, izkušnje na določenem področju, pripravljenost posvetiti se stranki ipd. Pomembna je tudi lokacija, kjer je nepremičninska družba dejavna!

  • - Pri ogledu nepremičnine bodite pozorni na okolico (bližine trgovin, šol, zdravstvenih ustanov, prometne povezave), kakovost gradnje, kvaliteta oken, vrat, način ogrevanja!

  • - Preverite, ali ima nepremičninski posrednik, ki vam je pokazal nepremičnino licenco za opravljanje poslov posredovanja (zahtevajte, da vam pokaže izkaznico ali preverite njegovo licenco na spletu)!

  • - Najboljša, pravzaprav edina zaščita pred dragimi in neprijetnimi napakami so točne, strokovne in pravočasne informacije, ki vam jih ponudi dobra nepremičninska družba, kajti izgubljen čas in denar, ki jih lahko izgubite s prenagljenimi in premalo premišljenimi odločitvami, lahko vaše vsakdanje življenje postane veliko manj prijazno!

  • - Vzemite si čas! Vse informacije, ki jih potrebujete za svoje nepremičninske odločitve, so tukaj, na tej spletni strani, za morebitne dodatne brezplačne informacije pa lahko kontaktirate osebno z našimi posredniki z licenco, ki vam bodo z veseljem pomagali in prisluhnili vašim željam in zahtevam!

  • - Dobro se seznanite s pravicami in dolžnostmi, ki izhajajo iz pogodb. Pogosto so v pogodbah določila in pojmi, ki jih ne poznate ali ne razumete v celoti, so po navadno ti takšni, da ste lahko zaradi njih prikrajšani ali celo oškodovani. Če bi jih poznali oz. razumeli, mogoče posla sploh ne bi sklenili. Zato je strošek, ki ga odštejete nepremičninski družbi za provizijo, zanemarljiv v primerjavi z morebitnimi težavami!

  • - V primeru težav vam prava nepremičninska družba stoji ob strani in jih pomaga odpraviti. Zato se lahko v popolnosti zanesete na delo našega nepremičninskega posrednika, ki ima pridobljeno licenco Ministrstva za okolje in prostor Republike Slovenije!