Kako prodati nepremičnino?

Privoščite si najboljše!

Prodaja nepremičnine je lahko stresna in naporna. Da bi pa za vas bila čim bolj preprosta in bi potekala brez večjih težav, je pomembno, da izberete primernega nepremičninskega posrednika. Pozanimajte se o njegovih izkušnjah. V razgovoru z njim natančno izrazite svoja pričakovanja o želeni storitvi in preverite, da resnično razume, kaj želite. Poiščite vrhunskega nepremičninskega posrednika v svoji okolici.

Vsaka nepremičnina, ki se pojavi na trgu zaradi prodaje se tudi proda. Čas prodaje pa je odvisen od razmer na trgu, povpraševanja, prilagodljivosti, pogajanja; veliko pri prodaji lastne nepremičnine lahko naredi lastnik sam oz. prodajalec, ki bo svojo nepremičnino videl tako, kot jo bodo videli kupci.

Nepremičninski posrednik nepremičninske družbe Stenat 2000 vam je vedno na voljo, da prijazno odgovori na vsa vaša vprašanja in vam strokovno in učinkovito svetuje, kako prodati vašo nepremičnino v najkrajšem času po najboljši ceni.

Vedeti moramo, da je dejanska vrednost vsake nepremičnine cena, ki jo je na nepremičninskem trgu nekdo pripravljen plačati.

Našega nepremičninskega posrednika že pri prvem ogledu vaše nepremičnine vprašajte za nasvet glede prenovitvenih del, ki bi jih lahko opravili, preden svojo nepremičnino pokažete potencialnim kupcem. Imejte v mislih, da je za kupce pomemben prvi vtis, ki si ga bodo ustvarili o vaši nepremičnini, kajti v vlogi kupca se lahko že jutri znajdete vi. Ko vstopate v svoj dom, se postavite v vlogo kupca. So stene potrebne pleskanja? So zavese in okna čista? Je preproga potrebna čiščenja? Ali vsi gospodinjski aparati delujejo? Bodite pozorni na naprave, kot so: puščanje vodovodne napeljave, počasen curek iz vodovodnih pip in toaletnih kotličkov ali električne vtičnice, ki ne delujejo. Odstranite vso nepotrebno kramo s polic, iz omar in garderobnih prostorov.

Z malo truda lahko zelo povečate vrednost svoje nepremičnine!

Na vrsto pride določitev prodajne cene vaše nepremičnine. O primerni ceni je vredno dobro premisliti, kajti bolj kot boste presegli realno ceno, manj ljudi si bo vašo nepremičnino prišlo ogledat.

Vedite, da so kupci bolj kritični pri primerjanju nepremičnin kot prodajalci, ker na nepremičnine niso čustveno vezani.

Nepremičninski posrednik nepremičninske družbe Stenat 2000 je lahko tisti, ki vam bo kot strokovnjak na trgu nepremičnin svetoval, kakšna je primerna cena vaše nepremičnine brezplačno in brez obveznosti. Dovolj je, da ga samo pokličete in povabite v vaš dom.

Postavite torej previsoko ceno in bodite pripravljeni na igro čakanja ali pa postavite pravo ceno z našo pomočjo in se pripravite na selitev!

Ko določite ceno in ste pripravljeni na prodajo vam bo vaš nepremičninski posrednik pomagal izpolniti pogodbo o posredovanju. Ta pogodba zavezuje posrednika k prodaji vaše nepremičnine pod določenimi pogoji, ki med drugim obsegajo časovne roke, ceno, provizijo in čas trajanja pogodbe. Sledi video posnetek vaše nepremičnine in fotografije, ki jih bo naš posrednik brezplačno posnel.

Vaš posrednik bo začel s postopkom prodaje tako, da bo vaš dom pokazal čim več potencialnim kupcem. Najboljši način za predstavitev prodaje vaše nepremičnine je s pomočjo naše spletne strani Stenat-sp.si. Slike, opis in predvsem video predstavitev bodo pritegnili največ zanimanja kupcev. Novost pri našem poslovanju je video predstavitev vaše nepremičnine, ki ima veliko prednosti pred klasičnim oglaševanjem. Vašo nepremičnino si bo preko spleta ogledal vsak zainteresiran kupec in ne boste imeli tako imenovanih »firbcev«.

Zdaj, ko je vaša nepremičnina predstavljena na trgu, že pri prvem ogledu poskrbite za urejenost. Čist in urejen dom pomaga potencialnim kupcem, da med ogledom vaše nepremičnine v njej vidijo svoj bodoči dom. Umazana posoda in nepospravljene sobe pri kupcih pustijo slab vtis. Poskrbite, da bodo vsi hišni ljubljenčki zaprti v svojih kletkah ali ograjeni, saj nekateri kupci ne marajo živali ali se jih bojijo.

Ob prihodu kupcev je priporočljivo, da se izognete vpletanju v pogovor z njimi. Ko jih nepremičninski posrednik pripelje, jim izrazite dobrodošlico in jih pustite same. Če vas vprašajo kaj o vašem domu, jim odgovorite čim bolj na kratko in pustite, da posrednik nadaljuje s pogovorom.

Kupci cenijo, če lahko pohvalijo ali kritizirajo, ne da bi jih lastnik slišal. Če je kupcu všeč vaša nepremičnina sledijo pogajanja o ceni. Tukaj ima posrednik zelo pomembno vlogo. Uskladiti željo prodajalca obenem tudi kupca. Praksa pravi, da so pogajanja o ceni 95% zagotovilo, da bo posel realiziran.

Seveda, če vsak malo popusti. Ko se prodajalec in kupec strinjata z vsemi pogoji, posrednik takoj začne s pripravo pogodbe, ki je zelo pomemben in hkrati zaključni del pri prodaji nepremičnine. Da bi zaključena prodaja dosegla čim večjo stopnjo pravne varnosti in zaupanja za vas in vašega bodočega kupca, vam bodo posrednik nepremičninske družbe Stenat 2000, univerzitetni diplomirani pravnik in notar pomagali, da bo pogodba vsebovala vsa potrebna določila, ki bodo razumljiva vam in vašemu kupcu ter bodo izraz skupnih interesov in želja. Vse to vam organizira vaš posrednik iz nepremičninske družbe Stenat 2000.